Delavnica spoznavanja mesa z Markom Butaličem
Nedelja, 20. april 2025
ob 15:00
Prispevek: 30 € na osebo
Pridruži se izjemni kulinarični izkušnji z Markom Butaličem, priznanim mojstrom mesa in ustanoviteljem blagovne znamke Meat Business, ki bo v Velenju prvič vodil specializirano delavnico razkosavanja govejega hrbta!
Kdo je Marko Butalič?
Čeprav v našem okolju morda še ni širš poznan, je Marko ena izmed ključnih osebnosti na slovenski mesni sceni. Z več kot 30-letnimi izkušnjami v mesarstvu in predelavi mesa je Butalič zgradil koncept Meat Business, ki združuje spoštovanje do tradicionalne obrti, inovativne pristope in trajnostno razmišljanje. V njegovem butičnem prostoru v Ljubljani se srečujejo gurmani, kuharski mojstri in ljubitelji mesa, ob spremljavi dobrega džeza.
Marko sodeluje s priznanimi kuharskimi imeni, kot je Igor Jagodic, in je znan po ustvarjanju izdelkov prihodnosti – med drugim klobase iz ajde, gob in čemaža, ki je bila predstavljena na ljubljanskem bienalu oblikovanja.
Kaj te čaka na delavnici?
Praktičen prikaz razkosavanja celega govejega hrbta z razlago o posameznih delih in njihovi uporabi.
Pogovor o kvaliteti mesa, zorenju (dry-aging), lokalni pridelavi in trajnostnih praksah.
Priložnost za postavljanje vprašanj in izmenjavo izkušenj.
Degustacija na žaru! Nekaj izbranih kosov mesa bomo sproti spekli pred klubom eMCe plac, ob dobrem vzdušju in klepetu.
Cena delavnice je 30 € na osebo, v ceno pa so vključeni delavnica, degustacija in nepozabna izkušnja pod mentorstvom mojstra.
Število mest je omejeno – prijave zbiramo do zapolnitve!
Delavnica pariranja vina z Vaneso Centrih
Na tej delavnici bomo tisto meso, ki smo ga pripravili prej, uskladili z vini, ki najbolje poudarijo njegove okuse in teksture. Skupaj bomo raziskovali, kako izbrati pravo vino za različne mesne jedi, ter spoznali osnove vinskega pariranja.
Preizkusili bomo okusne kombinacije in odkrili, kako vino lahko dvigne kulinarično izkušnjo na povsem novo raven. Idealno za vse, ki želijo poglobiti svoje znanje in uživati v harmoničnih okusih mesa in vina!