Skok do osrednje vsebine

Delavnici: Spoznajmo meso in parirano vino

Pridružite se nam na zanimivi delavnici, kjer se boste naučili vse o mesu – od izbire pravega kosa, pravilnega rezanja do priprave jedi. Skupaj bomo raziskovali, kako izbrati pravo vino za različne mesne jedi, ter spoznali osnove vinskega pariranja.
Kdaj?20.04.2025 @ 15:00
Kje?Mladinski kulturni klub eMCe plac, Šaleška cesta 3
Vstopnina?30€ za posamezno delavnico
vino_in_meso.jpg
Delavnica spoznavanja mesa z Markom Butaličem
 Nedelja, 20. april 2025
 ob 15:00
 Prispevek: 30 € na osebo
 
Pridruži se izjemni kulinarični izkušnji z Markom Butaličem, priznanim mojstrom mesa in ustanoviteljem blagovne znamke Meat Business, ki bo v Velenju prvič vodil specializirano delavnico razkosavanja govejega hrbta!

 Kdo je Marko Butalič?
Čeprav v našem okolju morda še ni širš poznan, je Marko ena izmed ključnih osebnosti na slovenski mesni sceni. Z več kot 30-letnimi izkušnjami v mesarstvu in predelavi mesa je Butalič zgradil koncept Meat Business, ki združuje spoštovanje do tradicionalne obrti, inovativne pristope in trajnostno razmišljanje. V njegovem butičnem prostoru v Ljubljani se srečujejo gurmani, kuharski mojstri in ljubitelji mesa, ob spremljavi dobrega džeza.

Marko sodeluje s priznanimi kuharskimi imeni, kot je Igor Jagodic, in je znan po ustvarjanju izdelkov prihodnosti – med drugim klobase iz ajde, gob in čemaža, ki je bila predstavljena na ljubljanskem bienalu oblikovanja.
Kaj te čaka na delavnici?
Praktičen prikaz razkosavanja celega govejega hrbta z razlago o posameznih delih in njihovi uporabi.
Pogovor o kvaliteti mesa, zorenju (dry-aging), lokalni pridelavi in trajnostnih praksah.
Priložnost za postavljanje vprašanj in izmenjavo izkušenj.
Degustacija na žaru! Nekaj izbranih kosov mesa bomo sproti spekli pred klubom eMCe plac, ob dobrem vzdušju in klepetu.
Cena delavnice je 30 € na osebo, v ceno pa so vključeni delavnica, degustacija in nepozabna izkušnja pod mentorstvom mojstra.
 
Število mest je omejeno – prijave zbiramo do zapolnitve!
 
Delavnica pariranja vina z Vaneso Centrih
 
Na tej delavnici bomo tisto meso, ki smo ga pripravili prej, uskladili z vini, ki najbolje poudarijo njegove okuse in teksture. Skupaj bomo raziskovali, kako izbrati pravo vino za različne mesne jedi, ter spoznali osnove vinskega pariranja.
Preizkusili bomo okusne kombinacije in odkrili, kako vino lahko dvigne kulinarično izkušnjo na povsem novo raven. Idealno za vse, ki želijo poglobiti svoje znanje in uživati v harmoničnih okusih mesa in vina!
 
 Vanesa Centrih je mlada in izjemno uspešna sommelierka, ki je v samo štirih letih svojega dela postavila trdne temelje v svetu vin. Danes je glavna sommelierka v butičnem hotelu Vila Planinka, kjer s svojo strastjo in strokovnostjo skrbi za vrhunsko vinsko izkušnjo svojih gostov. Poleg tega vodi tudi svoje vinske delavnice na katerih navdušuje in izobražuje ljubitelje vina ter jim pomaga odkriti skrite zaklade vinskih regij. Njena predanost in ljubezen do vina sta ključna elementa njenega uspeha in priljubljenosti v kulinaričnem svetu. 
 
Prijave: info@emceplac.si
Posamezna delavnica stane 30 €

Sorodne novice

Razpis za naj prostovoljca in prostovoljno organizacijo za leto 2024 v MOV

Preberi več

KINO VELENJE: Novi sošolci – velenjska premiera z ekipo!

Preberi več

Šalthebl GTI

Preberi več

Universe - The Gathering

Preberi več